Arie’s tuinvisie | Wateroverlast na flinke regenbuien

Het klimaat in Nederland is langzaam aan het veranderen. We merken dat de temperaturen stijgen, maar ook dat het heftiger kan regenen. Omdat 44% van de Nederlandse tuinen betegeld of bestraat zijn kan het regenwater moeilijk weg. Dit kan leiden tot wateroverlast en de temperatuur kan zomers in de steden 4 à 6 graden hoger zijn dan op het platteland.

30% – 60% vergroenen

Dit probleem is te voorkomen door de tuin met 30% tot 60% te vergroenen. Kortom minder tegels en meer groen voor een betere leefomgeving. Het aanbrengen van waterdoorlatende voegen tussen de bestrating zorgt voor een betere waterafvoer. U kunt het regenwater ook opvangen door drains aan te brengen die aangesloten worden op infiltratiekisten. Deze vangen het water tijdelijk op en laten het geleidelijk en natuurlijk in uw tuinbodem wegzakken.

Juiste beplanting

Ook door slim gebruik te maken van de juiste beplanting valt overlast in de meeste gevallen te voorkomen. Meer weten over planten? Kom dan langs op ons tuincentrum. Margot en Sonja vertellen u graag voor welke planten u kunt kiezen en hoe u ze moet verzorgen.

Veel natuurlijk tuinplezier,

Arie van Kleinwee